Laatste nieuws

Geen onderdeel van een categorie

Bergia Frites

OptiServe gevestigd in Maarheeze bij Eindhoven levert sinds 2003 nieuwe- en gebruikte sorteermachines voor o.a. het sorteren van frites, overige aardappelproducten, fruit en groenten.

Lees verder »
Pers

Omgekeerd sorteren?

Sorteren, het moet snel gebeuren en het liefst met een zo hoog mogelijke capaciteit. Het snel verwerken van die grote massa’s brengt onoverkoombaar ook een reductie van de nauwkeurigheid met zich mee. De foutmarge wordt dus groter. Bij sommige bedrijven zoveel zelfs dat Antoine van Kasteren, Managing director bij OptiServe, wel wat zag in het omgekeerd sorteren. “De foutmarge bij de optische sorteerders van enkele concullega’s was zodanig dat klanten onze sorteerder, de Xcalibur, aanschaften om in de lijn met defects de goede er tussenuit te schieten. Een soort van corrector dus.”

Lees verder »
Optiserve Xcalibur
Pers

Pomfresh – Kwaliteit staat voorop

Het Belgische aardappelverwerkingsbedrijf Pomfresh levert verschillende verse en gekookte premium producten, zoals krielen, aardappelblokjes en -schijfjes. Recentelijk kocht het bedrijf de Xcalibur van Optiserve. Pierre Gilliard, fabrieksdirecteur van Pomfresh, vertelt dat de keuze op deze machine is gevallen doordat hij hoge prestaties levert bij de sortering van eindproducten.

Lees verder »
OptiServe_Classificeren
Pers

Classificeren met objectherkenning

Twee jaar geleden introduceerde Optiserve de optische sorteermachine Xcalibur. De sorteermachine gaat inmiddels de hele wereld over. Uniek is met name de wijze waarop de machine aardappelproducten scant en uitblaast. Pomfresh heeft de machine sinds februari 2018 in gebruik.

Lees verder »
Pers

Slimmer en nauwkeuriger

Twee jaar geleden toonde OptiServe een preview van Xcalibur, de nieuwste generatie optische sorteermachine. Afgelopen jaar (2016) werd de eerste machine met succes geïnstalleerd bij een Europese marktleider in friet. “De machine heeft hier de vooraf gestelde doelstelling overtroffen. Dit levert het bewijs dat de markt klaar is voor Xcalibur”, aldus Vincent Kuijten van OptiServe.

Lees verder »

Over OptiServe

Bij OptiServe gaan we tot het uiterste.

Meedenken in oplossingen die werken, behoort tot de tweede natuur van OptiServe. Dankzij jarenlange revisie van optische sorteermachines hebben we veel kennis en ervaring in huis.

Niet gevonden wat je zoekt? We helpen je graag verder!