Bij OptiServe zetten wij ons in voor het overwinnen van uitdagingen die onze technische expertise en aanpassingsvermogen testen. Recentelijk werden we geconfronteerd met een bijzondere opdracht van een zoutverwerker: de complete revisie van een optische sorteermachine in een staat die wij nog niet eerder hadden ervaren. De machine was ernstig gecorrodeerd door zout, wat ons voor een unieke uitdaging stelde. Dit project bood ons niet alleen de gelegenheid om onze capaciteiten te demonstreren, maar ook om een waardevolle samenwerking aan te gaan met een veelbelovend talent.

Samenwerking en groei in de praktijk

Een belangrijk element van dit project was de integratie met een stage voor een tweedejaars student van de Summa Engineering opleiding, Teun van Kasteren, tevens mijn zoon. Hij nam, samen met onze ervaren ingenieur Freek, de verantwoordelijkheid op zich om deze machine te herstellen.

De taak omvatte de demontage van de sorteermachine, zowel op mechanisch als op elektrisch vlak. Alle mechanische componenten werden grondig geïnspecteerd en gereviseerd. Het roestvaststalen frame en de plaatdelen werden behandeld met parelstralen en zorgvuldig gepolijst, waardoor ze hun oorspronkelijke glans terugkregen.

Diepgaande technische revisie

Wat betreft de elektronica, werden alle componenten, inclusief de CPU, uitgebreid getest op hun functionaliteit. Niet-functionerende onderdelen werden vervangen en alle componenten werden schoongemaakt om de betrouwbaarheid te verhogen. Daarna werd het frame heropgebouwd met zowel vernieuwde als originele mechanische onderdelen. Vervolgens namen Teun en Freek de installatie van alle elektrische en elektronische onderdelen voor hun rekening, inclusief het upgraden van het vision-systeem met hoogwaardige camera’s.

De afrondende fase van de revisie was de nauwkeurige kalibratie en afstemming van het systeem, waarbij specifieke UI-software werd geïntegreerd om de efficiëntie te maximaliseren.

Een kwalitatieve en succesvolle afronding

Dankzij de inzet en expertise van Teun, Freek en het gehele OptiServe-team, is de optische sorteermachine volledig hersteld. In mei zal de machine, na goedkeuring door zijn mentor, door Teun worden geïnstalleerd. Dit markeert de succesvolle afronding van zowel een complexe revisie als Teun’s stageopdracht.

Dit project bevestigt de toewijding van OptiServe aan innovatie, samenwerking en de hoogste kwaliteitsnormen. Het succesvol herstellen van de optische sorteermachine staat symbool voor onze capaciteit om complexe uitdagingen aan te gaan door middel van passie, expertise en teamwork.

Duurzaam sorteren met OptiServe

OptiServe’s E-Select programma combineert duurzaamheid met innovatie, door het aanbieden van hoogwaardige, gereviseerde sorteermachines afgestemd op diverse sectoren en budgetten. Dit initiatief benadrukt onze expertise in het verlengen van de levensduur van machines, en biedt klanten economisch aantrekkelijke opties voor hun sorteernoden, variërend van voedselproducten tot andere toepassingen.

Maak een afspraak

    Download

    Laat uw gegevens achter en we sturen u erg snel de gevraagde gegevens op. Heeft u een dringende vraag? Bel ons dan op +31 (0)495 588 510