Bergia Frites

Het Nederlandse familiebedrijf Bergia Frites, dat is opgericht in 1931, is een innovatieve fabrikant van gefrituurde aardappelspecialiteiten. De onderneming richtte zich aanvankelijk op de productie en verkoop van vers gefrituurde aardappelproducten. In antwoord op de veranderde vraag van de markt worden tegenwoordig uitsluitend nog diepvriesproducten voor de friteuse, magnetron, combisteamer en regeneratieoven geproduceerd.

Fors opgeschroefde productiecapaciteit

Bergia gaat haar productiecapaciteit fors opschroeven. Daartoe heeft ze van de Herontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg BV een 1,9 hectare grote bedrijfskavel gekocht aan de Ringweg op bedrijventerrein Roerstreek Noord in Roermond.

Zij verwerft de bedrijfskavel ter uitbreiding van haar bestaande bedrijfslocatie aan de Ringweg. Op termijn zal de huidige bedrijfslocatie aan de Industrieweg worden gesloten en worden de productie en de waterzuivering aan de Energieweg verplaatst naar de Ringweg.

Meer dan 21 landen

OptiServe gevestigd in Maarheeze bij Eindhoven levert sinds 2003 nieuwe- en gebruikte sorteermachines voor o.a. het sorteren van frites, overige aardappelproducten, fruit en groenten. Inmiddels levert OptiServe machines en service en onderdelen aan klanten in meer dan 21 landen over de wereld.

In 2016 introduceerde Optiserve de optische sorteermachine Xcalibur. Deze sorteermachine gaat inmiddels de hele wereld over. Uniek is met name de wijze waarop de machine producten scant en uitblaast want het gepatenteerde uitblaassysteem zorgt voor revolutionaire sorteerresultaten!

Een unieke snijmachine

De Glide is een unieke snijmachine voor frites die ontwikkeld is en gedistribueerd wordt door FAM N.V.. Deze verwerkt de uitgeblazen frites afkomstig van de optische sorteerders waardoor er tot 70% van de afgekeurde frites omgevormd wordt tot goede weliswaar kortere frites.

Voor de klanten met een beperkt budget die toch graag een optische sorteerder wensen biedt OptiServe verschillende hoogkwalitatieve gereviseerde sorteermachines uit het E-Select gamma aan.

Een unieke Samenwerking

De samenwerking tussen Edgar Meeuwissen van Bergia en Antoine van Kasteren van OptiServe dateert al lang voor de oprichting van OptiServe. Toen de eerste Tomra Pulsarr camera sorteerders werden geïnstalleerd was Antoine service manager bij Pulsarr.

Na de oprichting van OptiServe in 2003 heeft OptiServe de service gedaan voor de sorteerders van Bergia. Ondertussen werken we al ruim 29 jaar samen.

1 machine vervangt 2 machines

Bergia heeft onlangs 2 Tomra Pulsarr camera sorteerders in cascade vervangen door één Xcalibur 2000 van OptiServe. Deze sorteerder heeft een inspectiebreedte van 2000 mm en kan sorteersnelheden tot wel 5,2 meter per seconde uitvoeren. Hierdoor kan de Xcalibur 2000 met zeer hoge capaciteiten sorteren.

Bovendien is de Xcalibur uitgerust met een gepatenteerd intelligent puffing systeem dat met zeer korte uitblaastijden kan werken van wel 1 milliseconde. Dit resulteert in een zeer nauwkeurig uitblazen van defecten in combinatie met een zeer laag luchtverbruik tot wel 50% minder dan vergelijkbare optische sorteerders.

Download

Laat uw gegevens achter en we sturen u erg snel de gevraagde gegevens op. Heeft u een dringende vraag? Bel ons dan op +31 (0)495 588 510