Twee jaar geleden toonde OptiServe een preview van Xcalibur, de nieuwste generatie optische sorteermachine. Afgelopen jaar (2016) werd de eerste machine met succes geïnstalleerd bij een Europese marktleider in friet. “De machine heeft hier de vooraf gestelde doelstelling overtroffen. Dit levert het bewijs dat de markt klaar is voor Xcalibur”, aldus Antoine van Kasteren van OptiServe.

Dit jaar staat het bedrijf met de nieuwe frietsorteerder op de Interpom om de resultaten verder toe te lichten. “Met name het sorteerresultaat maakt de machine onderscheidend. Xcalibur levert het productieproces een significante verbetering op.” Het computersysteem sorteert op structuur, massa, vorm en kleur. “Wat Xcalibur zo bijzonder maakt? Onder andere het gepatenteerde Intelligent Puffing”, merkt Antoine op. “De machine scant en creëert realistische beelden van de aardappelproducten die passeren. Daardoor weten we exact hoe de frites ligt. Aan de hand daarvan worden defects uitgeblazen met behulp van compactere ventielen met schakelsnelheden van één meter per seconde. Het uitblazen gaat zo nauwkeurig op het object dat de invloed op het ‘goede’ product nagenoeg nihil is.” Wat volgens hem eveneens bijdraagt aan de goede resultaten is de hogere bandsnelheid en de verstelbare hoogte van de blaasunit. Door de blaasunit te verweven in de productsetup past deze zich automatisch aan op het te sorteren product.

 

BRON: AGF PRIMEUR 11 – 2016

 

Download

Laat uw gegevens achter en we sturen u erg snel de gevraagde gegevens op. Heeft u een dringende vraag? Bel ons dan op +31 (0)495 588 510