Hoge prestaties

Het Belgische aardappelverwerkingsbedrijf Pomfresh levert verschillende verse en gekookte premium producten, zoals krielen, aardappelblokjes en -schijfjes. Recentelijk kocht het bedrijf de Xcalibur van Optiserve. Pierre Gilliard, fabrieksdirecteur van Pomfresh, vertelt dat de keuze op deze machine is gevallen doordat hij hoge prestaties levert bij de sortering van eindproducten.

 

“Voor ons staat de kwaliteit van de producten voorop. We waren op zoek naar een optische sorteermachine die onze eindproducten nog eens heel kritisch onder de loep zou nemen voordat deze de fabriek verlaten.”

Na de kwaliteitscontrole door de Xcalibur worden de producten verpakt. Volgens Pierre is de machine helemaal compleet.

“Het is misschien niet de goedkoopste machine, maar technisch gezien behoort hij tot de beste.”

Over de samenwerking met Optiserve is Pierre lovend.

“De machine wordt op afstand door Optiserve gevolgd. Ze bieden een buitengewone service aan.”

Innovatie als grootse uitdaging

De grootste uitdaging voor Pomfresh is het industrialiseren van innovatieve producten. “Ons doel is niet om grote volumes te behalen, zoals onze grotere concurrenten doen. In plaats daarvan richten wij ons op gekookte en verse producten die innovatief en van een superieure organoleptische kwaliteit zijn, met een acceptabele prijs.” In dat kader is Pomfresh een samenwerking aangegaan met Colruyt. Samen zijn ze bezig met het ontwikkelen van nieuwe recepten. Volgens Pierre zijn verwerkte aardappelproducten populair onder consumenten. Pomfresh garandeert de kwaliteit van de producten door de manier waarop de aardappelen worden verwerkt. “Bij de verwerking maken we gebruik van autoclaven. Dit zorgt voor een goede smaak. We gebruiken vrijwel alleen stevige aardappelen die van zichzelf ook al van hoge kwaliteit zijn.” Naast conventionele aardappelproducten heeft Pomfresh ook een biologisch assortiment. Frankrijk en België zijn voor Pomfresh de belangrijkste markten. De producten worden in drie marktsegmenten verkocht. « De industrie gebruikt onze producten om te verwerken in kant-en-klaarmaaltijden, zoals een aardappelsalade. We werken ook met de retail en met de Food Service om bijvoorbeeld schoolkantines van aardappelproducten te voorzien.”

De aardappel als basiselement

Het is geen makkelijk jaar op de aardappelmarkt. “Door de droogte zijn de aardappelen klein en duur. Gelukkig past de klant zich aan. De aardappel blijft in veel keukens een basiselement.” (ET)

Optiserve Xcalibur

Download

Laat uw gegevens achter en we sturen u erg snel de gevraagde gegevens op. Heeft u een dringende vraag? Bel ons dan op +31 (0)495 588 510