Het prille begin.

OptiServe is ontstaan vanuit een duurzame visie: verouderde of defecte sorteermachines terug gebruiksklaar maken. Refurbishment: dat was de core business van OptiServe. Op die manier zag de E-select het levenslicht en werd OptiServe de enige speler op de markt met een refurbished sorteermachine en daarbij dus ook de exclusieve partner voor volledig opgeknapte tweedehands sorteermachines. 

OptiServe Xcalibur

De sorteermachines van toen hebben beperkte functies en nog veel gebreken. Na enkele succesvolle jaren met de E-Select, wilde OptiServe een nieuwe machine ontwikkelen die het nog beter kon met grote focus op het duurzame aspect, maar ook met oog op efficiëntie en het optimaliseren van de productiecapaciteit. Het doel? een sorteermachine creëren met een hogere capaciteit, een kleinere foutmarge, minder afvalproductie én minder energieverbruik. Als ambitieuze ondernemer wilde Antoine, oprichter van Optiserve, het basisplatform voor alle toekomstige applicaties ontwikkelen. 

Xcalibur was geboren.

Via een subsidieplan voor innovatie kon OptiServe de plannen voor een betere sorteermachine voortzetten. Dankzij de kennis van de universiteit van Wageningen (WUR Food & BioBased Research) in combinatie met de praktijkervaring van OptiServe creëerde we een machine die alles kon waar een gewone sorteermachine niet toe in staat was. De Xcalibur was geboren.

OptiServe_Noise-Geschiedenis

Enhancer

Het NOISE innovatieplan (New Optical Intelligent Sorting Enoicer) dat werd opgesteld, is gebaseerd op twee exclusieve vernieuwingen: het geavanceerd sorteren oftewel ‘classificeren’ en de ‘intelligent puffing’. De nieuwe classificatiemethode gaat verder dan sorteren op lengte en kleur: ook de structuur neemt de machine mee als kenmerk in het sorteerproces. Daarnaast zorgt het principe van intelligent puffing, waarbij de machine objecten slimmer kan scannen en uitblazen, voor minder afval én minder energieverbruik. Op het innovatief principe van intelligent puffing kreeg OptiServe uiteindelijk ook een patent.

Innovatieve oplossingen.

OptiServe wil blijven innoveren en gaat tot het uiterste om een klant verder te kunnen helpen met zijn specifieke behoefte. Wij denken mee met de klant en zoeken een oplossing op maat van de behoeften en het budget van onze klanten.

Meer weten over OptiServe?